آغاز گفتمان علمی «گردشگری خوراک ایرانی» با نقش‌آفرینی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی

نخستین نشست هم‌اندیشی دبیرخانه گردشگری خوراک ایرانی با محوریت بهره‌گیری از ظرفیت‌های پژوهشی در توسعه دانش تخصصی این حوزه، سه شنبه 26 فروردین 1404 در سالن پارسه پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری برگزار شد.

به گزارش میراث‌آریا، این نشست با حضور رؤسای پژوهشکده‌های پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، اعضای هیئت‌امنای دبیرخانه گردشگری خوراک ایرانی، نمایندگان صنف آشپزان و سرآشپزان کشور، و جمعی از پژوهشگران و فعالان بخش خصوصی برگزار شد و به‌عنوان نقطه‌ آغازی برای هم‌افزایی علمی و راهبردی در یکی از حوزه‌های مغفول مانده گردشگری ایران تلقی می‌شود.

حمیدرضا محمدخانی، دبیر دبیرخانه گردشگری خوراک ایرانی، در این نشست با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های تحقیق و توسعه (R&D) پژوهشگاه، آن را مرجع محتوایی و علمی در حوزه خوراک ایرانی معرفی کرد و گفت: در دنیای امروز، R&D یکی از ارکان اصلی پیشرفت در هر عرصه‌ای است. در حوزه گردشگری خوراک نیز باید پژوهش، مستندسازی و تولید محتوای علمی را در اولویت قرار داد تا ظرفیت‌های پنهان این حوزه شناسایی و فعال شود.

وی با بیان اینکه گردشگری خوراک صرفاً به معرفی طعم‌ها و غذاها محدود نمی‌شود، افزود: خوراک، بستری است برای بازشناسی و احیای آداب و رسوم، گویش‌ها، پوشش‌های محلی، آیین‌های سنتی، صنایع‌دستی، هنرهای بومی و حتی بازی‌های اصیل ایرانی که در دل فرهنگ غذایی هر منطقه ریشه دارد.

محمدخانی همچنین با اشاره به فعالیت چهار کارگروه تخصصی در دبیرخانه گردشگری خوراک ایرانی، ابراز امیدواری کرد با استمرار تعامل میان نهادهای علمی، صنفی و فعالان بخش خصوصی، چشم‌انداز توسعه این حوزه محقق شود و گردشگری خوراک به یکی از ظرفیت‌های متمایز و راهبردی صنعت گردشگری ایران تبدیل شود.

این نشست، زمینه‌ساز تعامل مؤثر میان نهادهای پژوهشی و اجرایی با هدف تدوین راهبردها، تعریف پروژه‌های مطالعاتی و بسترسازی برای معرفی علمی و بین‌المللی خوراک ایرانی به‌شمار می‌رود.

انتهای پیام/

کد خبر 1404012703620
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha