اولین خانه دهکده با معرفی تولیدات صنایع دستی و سوغات محلی در بخش پشتکوه شهر مشکان شهرک شاهد با حضور پژوهش معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس ، هاشمی مدیر کل سیاسی استانداری ، معصومه دستغیب مدیر کل امور بانوان استانداری فارس و امیری فرماندار نی ریز و جمعی از مدیران شهرستانی افتتاح شد.
حمیدرضا هادی در افتتاح مجتمع فرهنگی آموزشی مشکان گفت: تنها راه محرومیت زدایی از روستاهای محروم ، ایجاد زیر ساخت های بنیادین و اساسی می باشد که ما تلاش می کنیم این زیر ساخت را با همکاری سایر نهادهای فرهنگی دیگر در راستای فرهنگ سازی ، احیاء فرهنگ بومی منطقه ، احیاء هنرهای سنتی و بومی منطقه و بستر سازی برای اشتغال جوانان و رونق اقتصادی برداریم.وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای حمایت از هنرمندان بخش صنایع دستی شهرستان ، گفت: هنرمندان این روستا در بافت های داری ، مهارت زیادی دارند و از مهمترین مشاغل روستایی به حساب می آید که اکثر این هنرمندان فاقد کارت شناسایی می باشند که مقرر گردید با هماهنگی استان نسبت به شناسائی این هنرمندان اقدام و مورد حمایت قرار گیرند .
هادی با تاكید براینکه این مجموعه در قالب NGO در این بخش فعالیت می کند ، گفت: با ساخت مجتمع فرهنگی آموزشی مشکان ، ایجاد فضای همکاری ، نوع دوستی و مشارکت تعامل بیشتر سازمانها در ادارت بانی آموزش حرفه ، هنر و صنایع دستی ، فن ، کتابخانه و ... می باشد ؛ این مجتمع برای اولین بار ادارات بانی فرهنگ و هنر و متولیان آموزش در قالب NGO با هدف آموزش به محرومین به گرد هم آمدند . در این مجموعه خانه صنایع دستی و فروشگاه سوغات صنایع دستی در دو مکان مجزا و سنتی پیش بینی شده است .
وی خاطرنشان کرد: برنامهریزی آموزشی در زمینه هنرهای سنتی و صنایع دستی و بستر سازی و مشارکت در ایجاد فضاهای فروشگاهی و فروش تولیدات صنایع دستی مددجویان از جمله محورهای این تعامل است؛با راه اندازی این مجتمع، برای هنرمندان روستا شغل مستقیم ایجاد می شود و محصولات هنرمندان به استان های دیگر صادر می شود.
حمیدرضا هادی با بیان اینكه در حال حاضر اکثریت روستائیان در رشته بافت های داری فعالیت دارند و بافت این منطقه منحفربفرد بوده کارگاههای زیادی فعال هستند و هدف از راه اندازی بخش صنایع دستی در این مجتمع تولید انبوه کار ، تکمیل محصول نهایی و افزایش صادرات است .شهر مشکان در فاصله 60 كیلومتری مرکز نی ریز قرار دارد که اکثر صنعتگران آن به بافت گلیم ، قالی ، گبه و ... مشغول می باشند .
انتهای پیام/