به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مراسم افتتاح نمایشگاه بحر در کوزه(مروری بر ربع قرن تلاش مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی) عصر امروز با حضورمسعود سلطانیفر، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، احمدمسجد جامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، سیدمحمد بهشتی مشاور سازمان میراث فرهنگی و پیروز حناچی رئیس اسبق مرکز آموزش عالی و معاون وزارت راه و شهرسازی در مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی برگزار شد.
سلطانیفر در این مراسم تقدم تزکیه در حوزه تعلیم و تربیت را ضروری دانست و نسبت به رعایت این اصل در مرکز آموزش عالی سازمان میراث فرهنگی ابراز امیدواری کرد.
معاون رئیسجمهور در ادامه، 25 سال فعالیت مرکز آموزش عالی را با وجود فراز و نشیبهای فراوان قابل تقدیر دانست و گفت: با توجه به پرورش حدود 2100 فارغالتحصیل در حوزه میراث، احیا، مرمت و باستانشناسی، توجیه و استدلال کافی برای ادامه حیات این مرکز وجود دارد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حضور جمعی از اساتید و افراد توانمند در مرکز آموزش عالی را نقطه قوتی برای این مجموعه دانست و ادامه داد: همه افراد در مرکز آموزش عالی اعم از هیات علمی و دانشجویان، انگیزه قوی برای ادامه فعالیت این مرکز را دارند.
معاون رئیسجمهور تصریح کرد: ما از تمامی روشهای موجود برای استمرار فعالیت مرکز آموزش عالی استفاده میکنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به داشتههای فرهنگی و تاریخی کشور گفت: وجود 16 اثر بزرگ ثبت شده جهانی و 76 اثر در انتظار ثبت جهانی، وجود 1 میلیون بنای تاریخی در کشور و 10 هزار مکان تاریخی کمنظیر، ضرورت احیا، مرمت و نگهداری از این مواریث را دوچندان میکند.
وی ادامه داد: این آثار بیبدیل و داشتههای جهانی، موید این نکته است که باید در عرصه تربیت نیروی انسانی متخصص بیش از پیش تلاش کنیم.
معاون رئیسجمهور گفت: منابع موجود برای حفظ، احیا و مرمت این تعداد آثار تاریخی و فرهنگی کافی نیست و اگر بپذیریم که این تعداد آثار تاریخی و فرهنگی در کشور وجود دارد در 82 سال فعالیت این سازمان دستاورد ما شناسایی و ثبت حدود 32 هزار اثر تاریخی بوده یعنی کمتر از 4 درصد از یک میلیون اثر شناسایی و ثبت شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اهمیت حضور بخش خصوصی در فرآیند حفظ، احیا و نگهداری از مواریث تاریخی یادآور شد: به غیر از چندصد بنای تاریخی که دولت وظیفه حفظ و نگهداری از آنها را بر عهده دارد، بخش خصوصی میتواند با رعایت قوانین، چارچوبها و نظارت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مرمت و احیای این آثار مشارکت داشته باشد.
وی حضور بخش خصوصی در این فرآیند را موجب بازسازی و جلوگیری از تخریب آثار تاریخی دانست و افزود: مشارکت بخش خصوصی در احیا، مرمت و در نهایت بهرهبرداری از بناها و اماکن تاریخی با کاربریهای مرتبط اشتغالزایی به همراه خواهد داشت.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر رویکرد جدید سازمان میراث فرهنگی افزود: با همدلی، همکاری و مشورت متخصصین و استادان و هنرمندان برجسته میتوان آثار سوء و پر انتقاد سیاستهای چند سال گذشته را از بین برد.
یادآور میشود، تمبر یادبود مرکز آموزش عالی توسط مسعود سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، احمد مسجد جامعی رئیس شورای اسلامی شرهر تهران، محمد بهشتی مشاور سازمان میراث فرهنگی و محمدرضا رحیمزاده رئیس مرکز آموزش عالی رونمایی شد.
گفتنی است، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پایان این مراسم از نمایشگاه بحر در کوزه(مروری بر ربع قرن تلاش مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی) بازدید کرد.
انتهای پیام/